Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Visst är livet härligt - ibland!


Varför är kärlek det BÄSTA eller det VÄRSTA?


Det som ger livet mest mening är enligt min mening kärlek. Men kärlek är så otroligt delikat - eftersom den kan vara på två sätt.

DEN OBESVARADE KÄRLEKEN - är brutal. Och det värsta som kan hända en människa. Det blir en traumatisk upplevelse som består livet igenom.

DEN BESVARADE KÄRLEKEN - är underbar. Och det allra bästa som kan hända mig och Dig. Det blir en euforisk glädje som bara växer med åren.

Därför tycker jag att ALLA människor skulle vara mycket försiktiga med sina känslor. För att inte locka någon att älska Dig. Det är så fel. Alltid.
Övriga genrer (Kåseri) av Bengt J Malmsten VIP
Läst 40 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-06 00:14Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Kanske att mitt ditt inte är sitt mitt… Den som är sig själv kan inte dömas, men man kan sig själv döma om man lägger ansvaret för sina obesvarade känslor på gemålen för känslorna. Hon eller han som tar emot har inte ansvar för vad någon annan kan uppleva för den… Tror att den som skyller sina starka känslor påfågeln annan skulle ha väckt den, det blir en vansklig balansgång, där faror lurar… Förföljelse. Stalkning. Hets. Paranoia. Och stress… det kan ju man inte lasta den man fattat tycke för… Det är ett egen ansvar att vara nykter inför sina känslor… hantera dem sunt och vara rädd om andras bästa! Det är det ansvar den själv har som blivit kär, annars är det nog äganderätt som utövas och inte kärlek.
2022-12-07

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Kärlek kan vara som en fylla med åtföljande baksmälla.
2022-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Bengt J Malmsten
Bengt J Malmsten VIP