Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alexandrin= sexfotad jambisk vers med omväxlande kvinnliga och manliga slutrim (här även med rim i cesur)


SVERIGE - RIM OCH RESON

Vårt Sverige står sig tryggt, om vi ej dumhet spiller
i flummets tankeflykt och allsköns knäppa griller,
om vi ger upp för flams och fåfäng fantasi
och sprider tok och trams i sken av poesi.

Vår Svea upp i nord  har frihetstraditioner,
men blir misstänkliggjord med insinuationer.
Vårt land ger man sig på och vår demokrati
och man får tycka så, för var och en är fri.

Tro inte dem som tror, att Sverige styrs av ondska!
I landet ännu bor mest rättframma och bondska.
De flesta svenskar har ett hederligt förnuft
och inte många spar på lukt av lögners luft.

Det finns en liten klick av knäppa protestanter
som verkar få en kick som fräcka demonstranter
mot Sveas lag och rätt och administration,
som länge hon berett och gjort till tradition.

Konspiratörers tjat om djävulens agenda
är dumt och barnsligt prat med demagogisk ända
och kontraproduktivt i svensk demokrati,
dessutom destruktivt med farlig ände i.

Tro gott om Sveriges land i stället för att tveka!
Visst finns det skäl ibland, när vi blir bittert bleka
att kritisera den, som strular på vår jord.
Konkretisera, men med konstruktiva ord!

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-12-07 15:45



Bookmark and Share


  rostspik
Fyndigt rimverk som läxar upp konspirationsflummarna.
2022-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP