Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En stor portion behöves


glass pepparkakor och en lång gofika
vid tankarna på kyrktornet och gastarna
det går aldrig förvanska
det som skett och under prästakappan
släpar bockfoten
framme vid koret hänger korset upp och ned
det trampar oroligt under kyrkgolvet
mellan de knarrande golvplankorna
tränger ljud från de som gick
före utför trappan
varje söndagskväll klockan 24.00
klämtar klockan i tornet
hela bygden ryser och gör korstecknet
och rabblar Ave Maria
Klockaren hade upptäckt vilka
som satt i kyrkbänkarna då han
skulle hämta det han glömt i sakristian
efter midnatt




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 33 gånger
Publicerad 2022-12-06 17:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP