Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svängdörren



Då jag var på biblioteket stod djupt försjunken
framför bokhyllorna, sökte en läsvärd bok
stunden avbröts av ett mummel nära min vänstra axel
en dam ned bekymmersrynka
i och för sig inte märkvärdigt idag
min förundran var mera fokuserad på munnen
Mumlet var mera ett smackande läte
Hastigt kollade jag klädsel frisyr skor ögon
allt verkade normalt
Men vad hade människan i munnen?
Tittade mig omkring om någon sett samma
Alla var försjunken i sin egen värld
insåg med en tyst suck, bara jag såg den
var det en tröstnapp och hon glömt den
då hon gick hemifrån?
Kunde inte med fråga
skyndade bort mot svängdörren
med boken på huvudet
andades jag djupt av den kyliga luften
som ett glas bubblade soda

Vad gör det fnissade jag muntert
det är viktigt
inte skilja sig från mängden
då de flesta har tokskorna på




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 48 gånger
Publicerad 2022-12-06 21:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP