Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Människor blir lurade utan kunskap


Visheten och klokheten /Bli inte lurad


VEM är vis och klok idag?
Många kan inte se vad andra ser.
Många kan inte förstå det andra förstår.

Vi blir lurade om vi inte kan historia
Vi blir lurade om vi inte har kunskap
Vi blir lurade om vi inte är medvetna om världens lögner
Vi blir lurade om vi inte undersöker nuet
Vi blir lurade om vi inte är vetgiriga
Vi blir lurade om vi bara säger jaha? och jaså?

Vi är kunniga om vi ser vad VÄRLDEN är för ett svart ställe
Vi är kunniga om vi förstår hur lurade människor är
Vi är kunniga om vi vågar att se sanningarna- som ofta är lögner.
Vi är kunniga om vi förbereder oss för stormen
Vi är kunniga om vi undersöker vad som är sant eller inte

Att Våga gå längre och se längre än man orkar och vill, är att kunna
förstå den värld vi lever i, och att se det mörker som nu kommer
farande över oss.
Ja det är sanning.

Dikt och bild ©Maria








Fri vers (Fri form) av MariaEvighet
Läst 165 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-12-07 00:39



Bookmark and Share


  Thylacine
Mycket bra om hur lurade vi blir av den styrande synliga och osynliga eliten, och på vilket vis vi måste vara kunniga nu med det mörker som alltmer kommer.
2022-12-07
  > Nästa text
< Föregående

MariaEvighet
MariaEvighet