Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skensyner



Snötäckets sömniga
tyngd
vilar över landskapet

Gråhetens dager spricker
isär,när en solglimt visar
upp sin ljusa strimma i
gryende morgontimma

Det står några väntande
resenärer vid hållplatsen

Inuti den stora slottsallén

Och väntar på en försenad
Matarbuss

Fru Minneslund har passerat
i sin vagn och strött ut sina
förgångna skeenden åt de
tålmodigt väntande

Så skär bussen genom dimman
I sina lyktors brådskande sken

Hämtar upp passagerare till
den väntande otåliga staden

En vante blir kvar i töslasket
Med en isig överkörd Kattuggla
i dikeskanten

Vissa dagar bär sin egen disiga
bortglömdhet i det stora hela

Men fru Minneslund glömmer
aldrig,vet vart det förgångna
befinner sig och har utlämnat
några restrevor inuti anings
-lösa människor

Då har hennes resa ej varit
förgäves. Men om framtiden
Vet hon ingenting

Som är så beroende av
Dået
för att kunna existera.






















Prosa av Sefarge VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-12-07 06:21



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
En lite ömsint och skickligt tecknad
ögonblicksbild, som väver ihop
fragment av dåtid med nuet till
något som kanske är större
än delarna.
2022-12-08

  bumerang
Känslomystik som greppar redan på första raderna. Sen läser jag varligt, vill behålla känslan. Och den håller mig kvar ända till slutraderna. En ståtlig dikt med flera dimensioner.
2022-12-08

  Monica Lindgren
Ovanligt poetisk och vacker dikt för att vara av satirikern Sefarge. ja, fru Minneslund har en viktig funktion. monica
2022-12-07

  Solstrale VIP
Denna betraktelse med bravur framförd. Där fru Minneslund ger en tankeställare om alltets då där nu icke existerar utan det,,, detta oumbärliga då för nu! Bravo!
2022-12-07

  Kungskobran VIP
Fin resa i verklighetens rutiner
2022-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP