Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Att något i vanliga fall har sextiosju procent på sin sida verkar ju lovande nog. Men så finns ju i alla fall de där luriga trettiotre hundradelarna som skulle kunna ställa till det så, om de bara så fick hållas.


De trettiotre procenten







Klas köpte en handfull citrusfrukter här om dagen.
Det var mandariner men så lurigt nog ut precis som
litet oformliga clementiner. De var inte precis söta
och smakade som tur var inte mycket.
Men sura som grapefrukt var de i vilket fall.

-
Du älskar förstås ljudet av min egen röst.
Att jag själv inte kan höra den, annat än inspelad,
bör inte kunna störa mig det minsta.
Men du gillar den åtminstone.

-
Alla stora städer i detta land,
får lida för jusdt detta.
Att få mötas av att huvudstaden Stockholm
fått heta Tokköping,
i alla dessa som år nu.
Behöva som dras med.

-
Miranda kan den skönt jonglerande konsten
att få det att låta som om hon ljuger
då hon säger precis som något är.

Precis likadant är det när hon ljuger.
Exempelvis kan hon bara
genom att känna något, tänka något.

Som att hon skulle kunna heta Ulf Peder Sven Andersson,
fast hon ju heter Miranda, det är ju just en sådan där skön
lögn hon kan prestera och få det att låta helt som riktigt.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 52 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-07 07:13



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Den var lite rolig, ett motsatsförhållande eller en bejakandets lycka!
2022-12-07
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP