Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fler föregående år, här inspirerad av årets julkalender i svt, inzoomat på kronprinsens kusin som Alva Bratt spelar. Kul att se henne i en lite hispig, dryg gestalt, efter ha följt den allvarsamma Felicia Kroon i magstarka Eagles samt inlevelse i Lena N.


KalenderKaraktär 21 : Augustina Gyllencrona

 

 

Hon, Hertiginnan

uppsnofsad i prålig toilette

står som potentiell drottning

eller blott en kul, kunglig kusin

vars konkarong betjänterna bär uppför

trappans pannkaksberg redan serverat

 

Från folkets stundande räddning

runt deras hypermoderna 1789

tycks vi blicka fröjdefullt tillbaka

mot klyftornas avgrund 2022

där en överstelöjtnant vore förvirrad

över vem som förblir den överste

 

Behåller Augustina sitt leende

förvissat trots eller på grund av

den Ugglegränd-strykande tillvaro som

drabbat hennes halvbekante kronprins

med en stark och smart fattigflicka

som leder honom in ett vanligt hem

 

 

p.s.

jag kunde ha skrivit om

Sissela Kyles kyliga hovdomare

eller Marie Lundqvists värmande farmor

eller Sisselas Benns komiska kammarjungfru

Föll emellertid platt för Bratts ögonglimt

parallellt med Alvas sköra allvar

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-07 21:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP