Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Nyckfulla Apokryfer


Förvandlad till en saga

Om ditt liv förvandlats till en fiktion och saga

Kan du till någon nämnd besvära det och klaga

När de leker med ditt rykte och fabulerar fritt

Om det privata liv du levt och rykte ditt

Vad kan man göra när man är begraven och död?

Åt att man blir beskriven som blå, svart, gul eller röd?

Då är det försent att till en nämnd besvära och klaga

Eller klaga till en levnadstecknare som skrivit en saga

Om du håller ditt privatliv hemligt för att inte kunna klandras

Men gärna skriva om privata angelägenheter andras

Kommer du beskyllas för att vara motsägelsefull

Men för det kan du bli stoppad och rannsakad i en tull

Kanske får du då ett dåligt och hänsynslöst rykte?

Och blir kallad för galen och den förryckte

En kvinnas rykte står ofta på försvarbart spel

Om hon känner sig av att hamna i en saga hel

Till slut vill jag skriva att om du hamnar med i en saga

Kan det också ditt dåliga rykte försvara och laga

 

Taleptox Skrev

Den 20221208

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 50 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-08 07:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP