Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jul eller inte

 

 

en juldikt jag ville skriva

men lustan föll ej på

försökte orden driva

men allting gick i stå

 

när allting redan sagts

av rester får man mixa

jag får väl ta ny sats

sen börja och trixa

 

rimfrost på kökets fönster

det knarrar så mysigt i snön

fotsteg bildar ett mönster

isen ligger blank på sjön

 

ett vinterland så annorlunda

Kung Bore är alltid bister

snöbollar görs runda

snön från granar rister

 

snart juleklockor ringa

den glada julen in

med budskap bringa

julen den är din

 

 

 

 

 

 

 

 

                        

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2022-12-08 10:51



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Fint rimmad text. Och julen dyker nog upp planenligt, som alltid.
2022-12-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Till slut hittade du orden till juldikten! så bra!
2022-12-09

  Kungskobran VIP
Julen är som allt, vad vi gör den till.
2022-12-09

  Sparvögat VIP
Du lyckades ju alldeles förträffligt
med att teckna julen…
Mycket fint!

2022-12-08

  Susen VIP
Ja, var är julkänslan? Fina rim bjuder du på
2022-12-08

    Music mind VIP
Jag önskar att julstämningen skall infinna sig. Kanske var det så att du lyckades så ett frö till det.
2022-12-08

    ej medlem längre
den har ett fint tempo och fint avslut. den är tidlös såtillsvitt säga att man inte direkt kan komma på när den blev skriven. idag? 50 år sen? 500 år sen? vem vet......
2022-12-08

  Solstrale VIP
Ja att hitta den rätt jul-stämningen är inte det lättaste!
2022-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP