Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
#Julkalender2022


Glöggfest

 

 

Glöggfest


Kyrkans syförening har glöggfest som sig bör,
ställs bara in om någon dör.

I år var det Barbros tur att fixa,
baka, hacka mandel och att glöggen mixa.

Hon var en lurig dam i sina bästa år
och mellan varven hon tar sig en tår.

Spiller ut en del av det goda,
lite yr i mössan får man förmoda.

Nu börjar alla tanter välla in
och ser att Barbro är röd om näsan sin.

Plötsligt brakade helvetet lös,
när alla tanter i glöggen nös.

Ops, det var inte riktigt bra,
nu kommer kyrkoherden och vill ha.

Alla tystnade när han drack ...
Han tömde hela koppen med ett smack

Mmm, bästa glöggen på flera år!
Servera mig gärna en påtår.

 




Bunden vers (Rim) av Klint
Läst 86 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-12-08 13:19



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
Vilken härlig och rolig poesi!!

Skrattar gott och njuter av varje ord.


2024-03-20

  Solstrale VIP
Så härlig rolig fartig glöggfest ja du den där tanten tycks bäst! Vi vill dock inte ha en sjuk präst! Tack för glädjespridande dikt! :)
2022-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Klint
Klint