Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinter

Vinter

Vad utomhus var en julikväll
är nu inomhus.
Det är dit jag längtar.

Min längtan till havet
med sina svala kramar
kvalmiga kvällar
är nu bara längtan bort.
Grå kalla vågor slår upp mot stranden;
ihåligt plaskande
avvisande, sjasande


Jag vill springa därifrån men går sakta och tänker
jag vill hem

Tillbaka i min kapsel
njuter jag av vintern.
Det går
när värmen strålar inifrån.
Det går
när timmar av ro
sätter sig i väggarna,
Det går
när längtan efter ensamhet
svalkar som ett dopp i havet.




Fri vers av ingeling
Läst 71 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-12-08 16:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ingeling
ingeling