Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Rumänien accepterades inte i Schengen. Det är ett "djupt orättvist beslut för det rumänska landet och rumänska medborgare"


Det böjda huvudet, svärdet skär det inte!

 

 Ylva Johansson: Sunt convins? c? voi ob?ine aderarea României ?i Bulgariei în acest mandat. Va fi prioritatea mea - Stirileprotv.ro

 

-Rumänien accepterades inte i Schengenområdet, efter att Österrike motsatte sig det. Och Nederländerna gav en negativ röst för Bulgarien, en röst som också var viktig för Rumänien, eftersom beslutet togs som ett paket.

Dagens brist på konsensus om Rumäniens anslutning till Schengen, mot bakgrund av Österrikes motstånd, är djupt orättvis för det  landet och rumänska medborgare.

Österrikes omotiverade och ovänliga attityd, som kommer att få oundvikliga konsekvenser för de bilaterala förbindelserna." Representanter för ministeriet tillägger att Rumänien tvärtom aktivt bidrar till hanteringen av risken för illegal migration och det exemplariska sätt på vilket landet hanterade flyktingströmmen som ett resultat av Rysslands aggression mot Ukraina utgör ytterligare ett bevis i detta avseende, uppskattat av alla europeiska och euro-atlantiska partner.

  Parlamentet påminner om att den rumänska sidan under hela denna period agerade bestämt, genom konkreta och komplexa steg, och lyckades övervinna Konungariket Nederländernas och Sveriges invändningar. I detta sammanhang bör det betonas att den holländska omröstningen i JAI-rådet den 8 december inte var emot Rumänien, vilket tydligt nämndes av den holländska sidan under mötet.

Ministern säger också att detta är diktatoriska statskupp, men inte så mycket för Rumänien utan för Europeiska unionen. de är tvungna oskrivna gentemot Ryssland, som vill ströva runt och förödmjuka Rumänien igen och även genom att skaffa ekonomisk destabilisering som Rysslands julklapp eftersom inträdet skulle ha skapat ett nätverk av utveckling utan passkontroller och kvarhållanden,

  grannländernas investeringar skulle ha skett som interna förflyttningar, och de som arbetar i andra länder skulle ha fått status som arbetare med normen om 100% rättigheter, inte som nu begagnade svarta arbetare och betalat som sådana.

tar över ordförandeskapet i Sverige nästa år i Europeiska unionen, hoppas han få det rumänska folkets önskan på agendan. Utrikesministeriet (MAE) meddelar att det bestämt avvisar, som helt otillåtet, Österrikes ståndpunkt att rösta negativt om beslutet om Rumäniens anslutning till Schengenområdet, inom rådet för rättsliga och inrikes frågor (JAI).

"Österrike har singulariserats och isolerat sig inom Europeiska unionen", och svarade oförskämt på frågan varför? varpå svaret fick genklang hos mängden journalister.

För det är så vi har det!

Bojkotten av produkter och utvisningen av österrikiska företag i Rumänien diskuteras vid varje hydda. mot Österrikes omotiverade och fientliga inställning, som kommer att få oundvikliga konsekvenser för de bilaterala förbindelserna."

 

Rumäniens tidigare ambassadör i Portugal och Marocko, universitetsprofessorn Vasile Popovici, anser att Rumänien bör agera kraftfullt efter Österrikes negativa röst.

 

Det är ett bra ögonblick för Rumänien att visa sin styrka. "Diplomati sker inte genom förhandlingar och eftergifter"

Även om Österrike hävdar att man röstat emot Rumäniens inträde i Schengenområdet av säkerhetsskäl, hävdar Rumäniens tidigare ambassadör i Portugal och Marocko att Österrikes inställning till Rumänien grundar sig på ekonomiska skäl. ”Inträde i Schengenområdet är inget stort problem. Det är en viktig fråga, det vore jättebra om vi kunde göra det, men så att säga, för allas förståelse, dör inte världen om det inte händer. Jag har denna intima övertygelse, inte längre inne i systemet: jag tror att det österrikarna vill ha i detta ögonblick är fördelar med gasutvinning på Svarta havets kontinentalsockel. Så de vill ha, låt oss säga det rakt ut, en ny smågris (...) Vi har fortfarande en spelplan. Okej, vi går inte in nu, mycket bra. Men i det ögonblicket måste Österrike, med de många fördelar det fick, betala i sin tur. Det är ett bra ögonblick för Rumänien att visa sin styrka. Diplomati handlar inte bara om förhandlingar och eftergifter. Vi är inte i den här positionen, vi är inte med ryggen mot väggen", sa Vasile Popovici. Österrikes beteende som "helt antieuropeiskt". "Låt det vara väldigt tydligt. Det är en antieuropeisk, semi-maffiastatsrörelse. Österrike, i all sin politik, spelar ett dubbelspel mellan Europeiska unionen och Ryssland, eftersom ett dubbelspel spelas av Ungern, som ett dubbelspel, men mindre synligt för oss, spelas av Cypern. Så här spelar Frankrike och Tyskland ett halvdubbelspel. Alla dessa länder som jag berättar om är infiltrerade på nivån av deras ledarskap av Moskva", tillade han.

 

"Jag tror inte på det, för jag såg det från den långa processen med vår anslutning till Europeiska unionen. Vi anslöt oss till alla dessa organ som vår säkerhet och välstånd beror på senare än den första vågen. Och då tycktes det mig att befolkningen vänder ryggen till och accepterar det med viss stoicism. Vi kommer också långväga ifrån. Vår kommunism var mycket hårdare än kommunismen i alla stater runt omkring oss. Befolkningen i vårt land lärs ut att stå ut. Så jag tror inte att det kommer att bli en antieuropeisk rörelse. Jag tror inte på det”, sa Vasile Popovici.
Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 34 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-09 00:11Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP