Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

A Christmas Carol

Jag var en gång din
Jag vet inte varför
men ditt busiga leende
med en gnutta saffran
gjorde mig lycklig
som nejlikor
piercande en apelsin
eller en slaktad gris
precis innan den skivas
gifter sig med vört och Johnnys

All I want for Christmas
är tillräcklig fred
mellan synapser
nerver och vatten
som pryder mina fransar
likt julkulor i en funkis-gran
så att jag ska hinna
färga läppar röda
och tillåtas
märka din kropp
i mitt space
utan att reflexmässigt
stänga dig ute
med flingor och snögubbar

Det kanske verkar lätt
men jag har aldrig
delat en fårpläd
framför tomtens gateway
sprakandes
med löfte om smores
aldrig kysst en armmuskel
eller dragit bort marshamallow
från rufsigt blonda hår
för när någon håller dig
så, vet du

Det är inget som glöms

så jag vill minnas
att släppa in
en som du










Fri vers (Fri form) av Daphne VIP
Läst 70 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-12-09 01:36



Bookmark and Share


    Drömmar i universum
Mysig julsaga :)
2022-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Daphne
Daphne VIP