Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Bilden är min egen


Gruvvattnets sång V

de svårdöende, omsjungna i Den Nionde Dagens Drapa, de bildbesatta, skifferfallens folk: här finns vedkaparens kvinna, de tre flickorna i Brädtemplet - TriAnnorna, alla faller ur rusdrottningen: sårigt och skevt i glädjen. Brädtemplet, flickornas hem, vet inte om det skall stråla eller murkna, vet ännu inte att det slutligen skall brinna, att ilskan jagar sig även genom kvinnors händer, vedkaparens kvinna väntar på himmelsfärd i en Volkswagen Cabriolet
Skapa | Skriva av Emanuel Sigridsson VIP
Läst 169 gånger
Publicerad 2022-12-09 06:38Bookmark and Share


  jba VIP
Texten är definitivt tät men intressant. Som att står i ett vägskäl. Gillar formuleringen att "falla ur rusdrottningen".
2022-12-14

  Kajan VIP
Bilden till glömde jag nämna: Den är som ett sönderfall; brottstycken av (ett) liv (allas liv ?). Vi faller på sätt och vis handlöst, medan vi samtidigt försöker göra världen begriplig .
2022-12-12

  Kajan VIP
Det fåfängliga fångas vid min läsning; jordens ”brädtempel”, och orden ”sårigt och skevt i glädjen” ekar och väcker empati .
2022-12-11

  Stanley Rydell
Det är inte varje människas lycka att greppa text som kräver något av läsaren. Fast att vistas i en text och tillitsfullt invänta att något sker - som en uppenbarelse - ger god utdelning vid dina texter! Ungefär som K G Hammar uttryckte i sin avskedspredikan som ärkebiskop. Att något visar sig. En god fenomenologisk hållning. Dock krävs ofta kännedom om de större sammanhang som finns i dina tidigare texter.
Undrar om denna text kan tolkas som en uppgörelse/ett avsked förespeglat i ovetandes om ”att det slutligen skall brinna” (en apokalyps?). Kvinnan som väntar på himmelsfärd i en Volkswagen cabriolet är förstås mer än en kul bild bortom Elie himmelsfärd. Jag väntar på ilskans renande fenomenologi
2022-12-10

    ej medlem längre
Har all respekt för skrivarens estetiska val. Den här läsaren anser att texten är för tät, att det behöver utveckling, särskilt med tanke på mytiska referenser. I värsta fall energiskt nonsens, i bästa fall lockelse till att utforska de bakomliggande tankarna, men det senare infinner sig tyvärr inte. Allt i denna läsning.
2022-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Emanuel Sigridsson
Emanuel Sigridsson VIP