Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syzygy

Mina fötter smälter mönster i snön
skriver ord till dig som ingen ser.

Du skjuter som en blixt genom mig
ett kraftfullt skrivtecken
som binder samman det förflutna
allt det som flöt bort och förångades
med nuets salighet och skräck
över famntagets smärtsamma flyktighet.

Gemenskapen är templet
byggt på helig mark
på helig snö.

Hudlösheten är det enda budet
det enda budskapet
den enda bönen.

Natten sår stjärnor
i sin mörkaste mull
månen spinner sina långa strålar
och beskär mörkret och tystnaden
med klingande ljus.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-12-09 22:03



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fint gillar.
2022-12-11

  Emanuel Sigridsson VIP
Strof tre och fyra verkligt tjusiga, Motsatserna mellan det fysiska budet och den flyktiga snön är övertygande.
2022-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP