Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi bär alla, en ketchup fläck på


tröjan

Tänkte vi kunde skippa det stora köksbordet
det är ju ett sånt litet kök vi har i lägenheten.

Ja, ja men var ska vi sitta och äta då?

Ja, mamma hur tänkte du där..?

Vet inte riktigt, i soffan kanske..?

Nej, det går inte, Soc tanten är på oss.

Vi bär alla, en ketchup fläck på tröjan.

Se oss som normala, farsan...

"Farsan" ha, ha vilket språk
är jag inte din pappa kanske?

Jo, det kommer du alltid vara.

Ja, ja sitt där i soffan och ät då.

Pappa, du är bäst, älskar dig...

Mamma också och syskonen, nästan.

Nästan?

Sluta bråka, ungar!

Men ska vi ha en sån i köket?

Ja, så kan vi använda köket som extra rum.

Går den att bädda ut till en säng?

Perfekt.

Det är inte lätt med så små lägenheter.

Och ännu mindre blir dom till rimlig hyra.

Gud, vad ska vi göra?

Så nu var det tid att tvätta tröjor
vi vill ju inte att någon tar barnen.

Efter varje måltid?

Kan vi inte använda servetter?

Det har vi inte råd med!

Men att tvätta kostar mer.
(Ett av barnen säger detta)

Hela familjen är uttröttade och av oro
för vad som ska hända i nybyggnaden.

Men en sak vet alla redan
att ha missat byta tröja är
är ju så otroligt mänskligt
särskilt i trångboddheten.

"Vi bär alla, en ketchupfläck på tröjan"

Alla äter inte tomater!

Ok, ta bort ketchupen.

Men herregud, skulle vi inte produktplacera?

Så här blir det med amatörer till filminspelning.

"Vi bär alla, en amatör på tröjan"

Jag blir tokig!!

Varför tar du dig så i pannan?

Nä, nu lägger jag av.
(Mannen som håller i kvinnorna ger upp)

"Amatör på tröjan" den var bra!

De kanske sitter där än idag
och skapar "amatör" tröjor

för någon film blev det inte
och inget annat heller

tills en dag

(får jag skriva "ketchup" i min text)

samarbete, någon





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-10 16:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP