Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

självspelande positiv

 

underhållaren spelar sitt piano
med treklanger och septima

medan jag ser tillbaka på mitt liv
som passerar
via diabilder
från en tidigare tid
i en sorgfri semesterdröm

minnet rusar
som tåget förbi perrongen
och för varje fönster
ekrarnas smatter
som lotterihjulet
allt närmare slutet

nummer, vagnar
alla de fallande tonerna
på spelarens notblad
slutar i ett G

ruset är bedövande
när verkligheten hinner i kapp

bittersött men bedövande
faktiskt och frånvarande

melodin 

fortsätter att spela
för sig själv

 




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-12-11 21:57



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
Texten är en beskrivning av ett musikstycke och har en musikalisk struktur.
Ljud efterföljer parallellt av bilder för att slutligen frigöra sig från ett dubbelspår och "bedövande ruset"
"melodin
fortsätta att spela
för sig själv"
och det är kanske den korrekta perceptionen av musiken.

2022-12-12

    Ubuntu
Bra bilder du förmedlar här.

Gillar.
2022-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP