Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HJULSÅNG

Osmorda ekrar gnyr i solens hjul,
när vinterns vagn går gnisslande i navet.
"Gud" hörs i mörkret och i stjärnehavet
och månen skuldbelyser allt, som vanligt ful.

Den som har öron hör hur himlen brakar,
hur rymden knastrar utav tusen ljud.
Den som har öron hör att det är "Gud",
som styr sin vagn. Den knirkar och den knakar. 

"Guds" hjul går trögt och tårögt vissa tider,
i mörker, nöd och krigskalabalik.
"Gud" kör sin vagn och räknar med omsider

att solen, enligt gängse statistik,
snart åter vänder och som vanligt vrider
sitt smorda hjul och glimmar himmelrik!


 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-12 17:11



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Stil o hoppfullt skrivet!
Med någon aningens
"Gammal-testament
-ligt"känsla över sig?
;)
2022-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP