Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur samlingen "rovdjurskadaver", utgiven på Koyo förlag 2021.


lejonhonung

ur den våldsamma döden bubblar
den sötaste lejonhonung
vid liket står Simson och grubblar
med kropp så förunderligt tung

så fylld av det mirakulösa
att allt som blir kvar är ett barn
han böjer sig ner för att ösa
upp honung i händernas garn

så springer han med den till mor
denna jätte med barnets själ
i hans hjärta en hemlighet bor:
det rovdjur han slagit ihjäl




Bunden vers av Carl Ahlstrand VIP
Läst 90 gånger
Publicerad 2022-12-12 15:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl Ahlstrand
Carl Ahlstrand VIP