Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

POTEMKIN

Tyranner,potentater,
allenarådande
är fejk för sina stater
och olycksbådande.

Ridåer, propaganda
och krigets falska spel
avslöjar snart den anda,
som härskar i en del.

Diktatorns onda saga,
i vid bemärkelse,
gör bara många svaga
och utan stärkelse.

Förfaller gör kulisser
som en Potemkin byggt
och lögnens besserwisser 
skall se sin ändalykt.

 

 

 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-12-19 14:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP