Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


konstnären

tänkte på att det ej kan vara enkelt att leva med konstnärer,
dubbelnaturer,

de ljusa delarna för mig blir mörka för de jag älskar,
konst hör ej ihop med kärlek,

alla drömmer,
tror sig förstå,

ser etc,
men upplever ej en konstnär i riktiga livet,

den man utan vedertagna sanningar,
den som gissar,

älskar opiater,
läser filosofi,

tyngd av sina sanningar,
knappast levande i gränslandet bortom dina tårar,

hur skulle du kunna förstå min smärta,
min oförmåga,

ni är så enkla utanpå,
vanvettet serverar totalitärt vansinne,

ingen vedertagen moral,
självpåtagen smärta,

ty det är ett val,
konsten,

filosofin,
vetandet,

exprimenten,
världen synes klar i era ögon,

bara einstein ser det krökta rummet och förstår det till fullo,
jag ser min belägenhet tydligt,

avteckna sig mot skyn,
den botade ångesten,

våldet,
drogsubstituten,

doften av linolja,
jag förstår ej vad ni tänker på,

i era sagor förenklar vi ju allt,
raserar det stora,

drar ned det i dyn,
bespottar tänkare,

ruttnar,
okunskapens gissel,

falska leenden,
lögner,

det sociala spelet som är så viktigt för er,
edra små sanningar,

de utan storhetslängtan,
de blinda raseriet,

sökandet efter ord som ej går att tolka,
er förbannade träldom,

tron att saker förhåller sig på bestämda sätt,
inbankad moral,

en blind tro på sakers fortbestånd,
sweden av idag är i era tankar evigt,

nu lägger jag min själ i bomull,

bäddar och vilar ut i kärleken




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 126 gånger
Publicerad 2022-12-13 18:35



Bookmark and Share


  peter markurth
stort tack för insiktsfull väl genomtänkt feedback, på denna del av min bok, är ltt att råka uopprepa, stirra sig blind ,överarbeta utan kritik....
2022-12-22

  lodjuret/seglare VIP
Kanske räcker det långt att kalla sig för människa. Att tro sig kunna förstå en text på djupet, är säkert inte hela bilden en seende ser. Den som tittar ser ju själv inte hela bilden av sig själv, trots många spegelbilder på väggar, i skyltfönster, i stilla stående vatten. Lukten av krut och svavel känns påtaglig trots ett i nuet visst avstånd från skådeplatser av krig, strid.
2022-12-21
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth