Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dom skuggorna som gav väggen vingar, Mellan nu och dåtid, Under himlarS~grund. Löper den sträckta linan ut


Motljus

 

 

 Vi spelar ’Planet Caravan’ idag. Du tyckte så mycket om den, du lyssnade på den med hörlurar, alltid på högsta volym. Vi valde versionen av Moon duo, för den lyssnade du senast och mest på. Jag tror att den satte tonen för din känsla mer precist, mer på djupet. På något sätt finns jag när den spelas. Kanske för att tårarna blir flera, sköljer, känns. kanske fylls jag. Även om det är av smärta. Kanske får det fallet, det bottenlösa fallet, att verka under sångens 9minuter och 11 sekunder som att det inte längre är bottenlöst, utan mer som ett fall som kommer sluta med att en botten faktiskt finns, en krasch, som kommer vrålande till mötes. Insidan är krossad….utsidan är bara en yta. En yta ni kramar, tar i varsamt, rör. Ni är rädda.

Rädda för jag kan gå sönder. Ni tittar medlidsamt. Jag säger saker som ’att pizzerian kommer undra, Undra varför vi inte kommer och köper fredagspizzan, din Margherita’ varje fredag, varje vecka, varje månad, varje år köpte vi ju den. ’Pizzerian kommer undra’ viskar jag ohörbart. ’Undra varför vi inte köper en Margherita på fredag, Vi har ju gjort det så många år’ Ni klappar på mej. Det låter trasigt när ni rör mej, som fågeln som flög in i rutan och trasad drar sej bort. Hur många fredagar innehåller ett liv?
Du ville vara fri, trodde på det fria. Ett jordskott

Jag. Som bar dej. Blev tomhänt
Jag. Som i skärvor. Som Skär sönder fotspåren. Krosset gör kroppen lealös, en trasdocka. Tomheten inuti växer till vacuum, syrebrist av andetagen som kväver.
Alla tankar känns,
så jävla hårda, så jävla många
så jävla krävande.. i sina eviga loop
Du, mittemellan.
Du flög inte
mer svävade
Jag kommer inte använda det riktiga ordet


Mellan himmel och jord
Blev du blå




Fri vers av Skatflickan VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-12-14 22:51



Bookmark and Share


    Solbelyst
Läser in bottenlös sorg. En för tidig död. Igenkänning. Medkänsla.
2023-01-13

  SatansSon VIP
den här var bra.
2022-12-28

  Emanuel Sigridsson VIP
Jag tycker om ditt sätt att hantera perspektiv i texten. Man får se in och man får se ut och lämnas till tystnad och det osagda. Väl genomfört. Texten talar verkligen.
2022-12-17

  Peter G VIP
en oerhört ömtålig, naken och stark text, känns in i märgen att läsa. vissa saker är svåra, andra är värre...och det är svårt att sätta ord på, måste vara nästan omöjligt, men du lyckas göra det här.
2022-12-15

  MaLo VIP
Jag finner inga ord på dina ord <3
2022-12-15

    Music mind VIP
Det känns i hjärtat.
2022-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Skatflickan
Skatflickan VIP