Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"POESI"

Vad är väl "poesi", egentligen?
Kombinationer utav bokstavsljud?
Den omätbara vågens amplitud
En känslas teckenspråk väsentligen?

Är "poesi" en sak man skall begapa
och prisa som en vacker konstprodukt?
Är "poesi" naturens egen frukt
och inget plagiat att efterapa?

Denna sonett är knappast poesi.
Den är standardiserad och korrekt.
Den kräver kanske skicklighet och pli

och möjligen ett nyktert intellekt,
men riktig "poesi" är annorlunda,
som dessa fjorton rader vill begrunda.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-15 14:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP