Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i våra egna händer


vi tar granen och julstjärnan
i våra egna händer
tar baket och adventskakan
vänder dem upp och ner
ut och in
skakar om
tills de små vita tvålflarnen
yr i julkulan
vi sliter pianotonerna
ur morfarns händer
sliter de nystöpta ljusen
ur förfädernas
brottar ner jesusbarnet
och herdarna
vi tar dem i våra egna
vrider dem i nävarna och synar varje söm
blandar brysselkålen
med thaikrydda
den här julen
tar vi i våra egna händer
tar den
väger den
och slår in den i paket
som vi själva vill ha
vi och ingen annan





Fri vers av handala VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-12-15 15:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

handala
handala VIP