Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JESUSBARN

Ett jesusbarn av gulgrön marsipan
blir sekulär symbol på falska grenar.
Den gode guden dinglar och förenar
de icke troende på plastig gran.

Det räcker ungefär till annandan.
Ett jesusbarn blir surt och förorenar.
Det söta evangeliet förbenar
den sekulära firaren som fan.

Förlåt, jag menar inte att förstöra
den artificiella julefrid,
som du hängt upp. Det vill jag inte göra!

Men upplåt för en stund ditt inre öra
och lyssna genom världens larm och strid!
Redan som barn kom Jesus att beröra.



 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-19 19:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP