Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2022.12.16 fredag


Det ska vi fira

Min upprymdhet briserar i tankekraft.
Nu ska här firas och dansas
in till den tidiga januarinatten.
Med Kalle ankas jul och rakt över disc av Clabbe.

Visst kan njutningen över att aldrig lida nöd
kännas oändlig, men med ett sting
av självbedrägeri.
Som gör att man inte längre tror på ett gott liv.

Här, där allting bara raseras
och ingen lösning finns i världens
missbrukar och mördarsamhälle.

Kvar finns bara viljan att må så gott som möjligt
så länge resurserna finns för det.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-16 23:32



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Att julen först och främst ses som en högtid där överflöd och frossa står i främsta rummet, känns allt märkligare för varje år man får leva.

I år kanske ännu mer.
Kanske borde vi skippa överflödet helt och hjälpa de i vår närhet som inte ens har tak över huvudet.

En bra dikt som väcker mycket tankar!
2022-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP