Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det finns så mycket att fundera över i tid och otid. Exempelvis det där du tänkt göra i morgon och du tänker och känner att det där skulle ju kunna ha blivit gjort sedan igår och så kan det ju precis lika gärna bli gjort i morgon för idag.


Det knepiga med att komma in...






...i en korsning, gåendes från söder och så finns det
vägar i tre andra riktningar att välja på, då finns det
ju två vägar och den tillbaka förstås, som en själv
kommer att undra över

resten av livet, 'tänk om jag valt att gå den vägen och
inte den jag trots allt valde den där gång'. Ja, eller så
blev det som det blev, för att en släkting för 318 år
sedan kliade sig på näsan

istället för att låta bli att klia sig just då, där det hände.
Det kunde ju ha blivit före eller efter och så som hade
utfallet blivit ett annat än det blev. Hade du funnits
alls då och än mera viktigt, hade jag?




(Om det är så mye lättare att se det som inte är belyst,
varför då alls leta efter det bort tappade, på en plats
som ligger där det skulle kunna bli sett på mindre?)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 50 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-12-17 00:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP