Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2022.12.17 lördag


Under stjärnornas glans

Det är sju besvär kvar all längta på
då dagen förrådde mina bekymmer i dansen,
upptäckt som en kall öl innanför skjortan.
Jag kurar ihop och skrynklar mitt anlete
i oviljan att älska livet.
Vi är kända redan, så förklaringar finns inte längre.
Sök mitt hus igen, så får jag glädjas
i detta avslut av det goda livet. Som vi känner det
idag.

Ja, må vi leva! Åter och åter,
för det är hög tid att inte gå vidareutbildning mera.
Ja, tänk på mig, så tänker jag på er.
Öl gör er bara ovilliga att tro på sanningen,
i er hämmade natur.

Nu har jag somnat igen, men man är ändå
bara ett dokument för staten.
Jävla ungar vill jag säga,
för man börjar bli gammal.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-17 14:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP