Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Övervaka och bekämpa anti-rumänismen

Petrom-petitionen måste återgå till den rumänska statens händer!

Källarens fyndigheter tillhör rumänerna!

Enligt grundlagen och lagen! som jag inbjuder dig, om du vill, att skriva under NU, här:

https://www.facebook.com/monitorizare.antiromanism

 

Vem är Österrike?
1-Österrike är det imperium som 1601 dödade Mikael den modige vid Câmpia Turzii?
2-Är det regeln som ockuperade Transsylvanien 1688?
3-Är det hon som 1697 skapade den grekisk-katolska kyrkan i Transsylvanien för att minska den rumänska ortodoxin här?
4-Är det ottomanernas rival som 1718 tog Oltenia i besittning fram till 1739?
Är det hon som 1774 bröt Moldavien och stal norra Moldavien från oss (kallar det Bucovina)?
5-Är det hon som genom Baron Samuel von Brukenthal, guvernören i Transsylvanien, satte Horea, Closca och Crisan vid ratten?
6-/Det är staten som hugger de sekulära skogarna i Bucovina
7-Är splittringen mellan rumäner och ungrare i revolutionen 1848?
8-Är han mördaren bakifrån av den store poeten Mihai Eminescu, en kämpe för föreningen av Transsylvanien och Bucovina med Rumänien?
9-Är det den europeiska makten som tillsammans med Tyskland utlöste första världskriget?
10-Är det staten som idag avverkar våra skogar, dränerar landets källare på olja och gas och som tillsammans med Tyskland säljer oss sina produkter av tveksam kvalitet genom de stora butikskedjor som tillhör dem?
Och vi, vår regering kan inte på något sätt visa dem att vi är herren i vårt land och inte de?

 

Beslutat: Europaparlamentets ordförande, Roberta Metsola, förklarade på måndagen, vid parlamentets plenarsession, att hon är i Rumänien idag, i ett djupt symboliskt ögonblick, med en enda vädjan: "Ge inte upp Europa. Ge inte upp oss!"

 


https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/presedindele-pe-romania-va-adera-la-schengen-si-o-va-face-in-curand.html

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 55 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-18 15:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP