Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Orsak och verkan

 

För en tid sedan
återträff av vår liga
livade upp minnen
om barndomens revir

djurspår följde
lärde oss om fauna
spännande fynd
invid spelemannens torp

i denna gruvby vi lekte
vid moars marker
som lokalpatrioter
skyddande vår skog

min grund att älska den
lades just där och då
mitt hat om fult intrång
av skövlingar likaså

 




Fri vers (Fri form) av Bodingen VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-12-28 09:20



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Tycker om stämningen i din text ! Skogen är viktig på så många sätt ! Idag skövlas den mot alla " goda " avsikter ! Det är för jävligt !
2022-12-28

    Lena Staaf VIP
Fin dikt om barndomens skog. Vad har nutidrns barn att växa upp i? Kalhyggen och planteringar.
2022-12-28

    Sefarge VIP
Bra insiktfullt skrivet!
Att ej glömma bort
Närhetens godhet
uti en uppväxande
tillvaron?
:)
2022-12-28

  Öknens Ros VIP
Fin bild på ståtliga granar.
2022-12-28

  Öknens Ros VIP
Skogen en tillflyktsort där man var fri att leva som man ville, kärleken till naturen föddes där.
2022-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP