Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Zelensky ger skräddarsydd Ukrainas flagga till USA

Volodymyr Zelensky kommer att överlämna en flagga till president Joe Biden, signerad av Bahmuts soldater. Ukrainas flagga "skräddarsyddes" av trupperna från den hetaste punkten av den nuvarande fronten i Ukraina, och nu tar ledaren från Kiev det som en gåva till USA:s president som tar emot onsdagen i Washington, rapporterar CNN,

En soldat dök upp i en video på tisdagen där han överlämnade flaggan till Zelenskiy i staden Bahmut och sa att det var en gåva "till våra bröder i USA".

"Snälla förmedla det. Tack, sa soldaten.

"killarna gav mig vår underbara flagga med sina signaturer skrivna på den för att dela ut", sa Zelenskiy till reportrar som följde med honom till frontlinjen. "Vår situation är svår. Fienden ökar sina trupper, men våra pojkar är modigare. Vi behöver starkare vapen. Vi kommer att förmedla vår tacksamhet till kongressen och USA:s president, men stödet räcker inte, säger Zelensky. Den ukrainske presidentens besök vid frontlinjen i östra Ukraina ägde rum en dag innan han reste för en överraskningsresa till Washington , där president Joe Biden förväntas meddela att han kommer att skicka nästan 2 miljarder dollar i ytterligare säkerhetshjälp till Ukraina, inklusive ett sofistikerat nytt luftförsvarssystem.

De två kommer att hålla en presskonferens i Vita huset, sedan kommer Zelenski att tala till kongressmedlemmar på bästa sändningstid.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-21 13:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP