Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Passion med eller utan innehåll


Utmaningen skriva om dom sju kärlekarna i dikt/poesiform

Utmaningen dom sju kärlekarna
1. Kärlek med omtanke
2. Förälskelse
3. Romantisk kärlek
4. Meningslös kärlek
5. Den sociala kärleken
6. Tom kärlek
7. Den fulländade kärleken

1. Kärlek med omtanke
Kärlek med omtanke, helt utan kompromiss,
passionen saknad, känslolöshetens miss,
Tiden har stått stilla, ingen nära varm åtrå,
vart finna passionens närhet att få.
Känslorna låter kärleken kamouflera,
osäkerhet, vad önskar kroppen mera.

2. Förälskelse
Första kyssen, första natten,
stjärnorna kändes nära av kärleksskatten.
Vill älska, vill i natten njuta, inre känslonyckeln finna,
finna så mycket mera, hela vackra kroppen vinna.
Kroppar nära tätt intill när två blir ett,
njutningens topp, förälskelse i tro, hopp, svett.

3. Romantisk kärlek
Romantisk kärlek, vi lyfter, vi flyger bara vi,
njuter, luktar på blommorna, nuet finns här uti.
När romantikens blommor slagit ut,
stor risk för att kärleksstoryn tagit slut.

4. Meningslös kärlek
Meningslös kärlek är att träffas när andan faller på,
snabbt in, snabbt ut det i sängen fort ska gå.
En lek som spiller viktig framtid,
tafatt friktion med lemmen meningslöst på glid.
Vart komma, vart i framtiden stå,
meningslöst med dessa nätter sätta på.

5. Den sociala kärleken
Den sociala kärleken, låter oss med kamratskap förstå,
släpper hämningar, tillsammans hänger på.
Vill vara med mina nära vänner,
dag och natt alla som jag känner.
Kryper gärna med dig till koj,
skrattar, älskar nu ska vi ha i vänskap skoj.

6. Tom kärlek
Tom kärlek, kropp tom som saknar kärlek,
glömt och saknat dessa nattliga smek.
Prylar, pengar knyter livet ihop,
den ensamme längtar, vill kramas, vill älska, sökandets rop.

7. Den fulländade kärleken
Den fulländade kärleken där passionen vuxit till ett,
skrattar , älskar, njuter, tillsammans och delar varandras vardagliga tårar i svett.
Livet i balans, en love story med glans,,
kärleken natt och dag, längtan suger med galen sans.

Håll till godo,
Kom med synpunkter....
Poetry dikter som berör, låter dig och mig beröras.
Enkla rader skrivna efter tankar många denna natt.

JS Örjan




Bunden vers (Rim) av Örjan Noreheim
Läst 109 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-21 15:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Örjan Noreheim
Örjan Noreheim