Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Alternativ God Jul

 

Har ett enda krav
av vårt Särimnersarv
likt pur skandinav
frossa i julskinkekarv

bestämde nu i år
fira alternativ mot jul
såg en tomte igår
ute i snön vid vestibul

tog tag i dess kaluv
greppade även kragen
i ett kast med skruv
for han iväg på magen

till skogs på släden
sågs flyga med renarna
emellertid i träden
fastnade där i grenarna

plötsligt det slog mig
dom far ju runt i världen
covidsmitta med sig
sprider om sig på färden

slet bort tomtemask
såg en skyldig till agoni
ifrån girigt patrask
VD i läkemedelsindustri

åtelkamera fotade
största fångst någonsin
smitthärd utrotade
eldade pandemin i brinn

i mina sagor till jul
kan vad som helst hända
var iaf värt allt strul
ty corona nu kunde ända




Prosa (Fabel/Saga) av Bodingen VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-12-24 08:47



Bookmark and Share


    Ohemulen VIP
Haha :-) Bravo!
2023-01-09

    Lena Staaf VIP
Intressant antijuldikt! Ja vad ska det vara bra för att åka land och rike runt och sprida covid? Men jag tvivlar på att läkemedelsindustrin gör det av beräkning, de håvar bara in av vad vi själva ställt till med och gjort oss beroende av vaccin för att överleva.
2022-12-25

  Niliboy
Huga ligen, julen firas ju till Jesu födelse!
2022-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP