Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Onödig och överflödig förklaring. Här handlar det inte alls om julen. Utan om en del 'ju' som jag tänkt mig att infria. Jag skulle städa i ladan, i skjulen, i vedboden, i bastun och absolut avhålla mig från själva huset. Det kunde resten av familj


Jukalendern





Jag skulle ju ringa en del samtal och käfta med
en del hantverkare.
Talas vid med en del arrendatorer och överhuvud
taget överlägga med mig själv.
Om ifall jag skulle börja med och fastna i telefonen
sedan eller om jag skulle likt en vaktmästare,
söka på 'ordning på torpet'.
Ja, jag har skjutit upp saker och nu är det snart jul
och mina grannar kommer förstås
att skjuta upp såväl sina måsten som även raketer,
de kommer sedan hit
och klagar på att raketerna, resterna av dem i alla fall,
hamnat på deras egen mark.
Och att jag som mig själv veterligen, aldrig skulle
komma på tanken att sända
dyrbara pengar till himlen, trots att det inte ens går
att ta med sig en byrå dit upp
när en själv råkar ut för helvetet. Jag visste inte riktigt
var jag skulle börja med
det här brevet heller. Det nya århundradet ser ut att
kunna bli ungefär lika trassligt
som det förra. För trots att det blir ett nytt år och
ett sekel,
så kommer nog inte mycket att förändras, utan det ser
just härifrån min egen horisont
ut att bli ungefär som det var redan i förra veckan.
Det vill säga att den som
ofta nog får bära hundhuvudet är husbonden själv.
Så att vara bonde och hålla hus,
det är minsann ett som äventyr skall du veta.En själv
vet nog själv bäst när det
lackar mot just ju. Så där i glömskans härliga tecken.

os äk er forts ättning f öl jer nog




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 53 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-22 12:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP