Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN VÄNLIG TANKE

Jag tror jag har en vänlig tanke över, 
som jag av vänlighet kan skänka dig.
I så fall måste jag ju tänka mig,
att inte ge dig en du ej behöver.

Du kanske tar emot ett ord med mening
och värme, om jag har ett sådant kvar,
nå´t ord som länge tryckt mig, som jag spar
fast hjärtat hotar drabbas av förstening.

Antagonister kan bli de som skänker
varandra ord av vänlighet och fred,
som inte längre hatar, pyr och kränker

och kanske ber om ursäkt till och med!
Så ser den ut, den tanke som jag tänker
och som jag härmed lämnar som besked.

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-12-22 16:50



Bookmark and Share


  MariaEvighet
Vänlighet och värme får man inte ofta.Tack för text
/Maria
2022-12-23

  Anya VIP
En varm text i avancerad bunden form. Fint med förkortningen av något, för att hålla rytmen.
2022-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP