Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Matt. 18:22


491

"Sju gånger sjutti gånger borde du förlåta"
din nästas alla felsteg, spe och spott.
Blir det förlåtelse i övermått?
Allenast "Gud" förmår så många gånger gråta.

En stackars människa kan tåla mycket
och ofta vända andra kinden till,
men om man än en gång förlåta vill,
brister till slut fördämningen mot trycket.

Den fyrahundranittiförsta gången
må delinkventen sona sina brott.
Det borde vederbörande förstått.

Ursäkten blir ett falskt ackord i sången,
en vanlig fras, som ej betyder nå´t
och även "Gud" skall döma den jargongen. 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 67 gånger
Publicerad 2022-12-23 17:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP