Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2022.12.24 lördag. Min 59:e julafton


Hoppets ändlösa mystik

 

Min frankincense smyger och snirklar in
genom barriärerna till dunklets tankar.
Bara en liten låga av längtan
bort till det himmelskt doftande buketterna
på det eviga livets och uppståndelsens altare.
Som en vandrares andäktiga steg
vid pånyttfödelsens bädd av rosor.
Så ser världen sin ände och sitt upphörande
vid foten till tårarnas urgröpta berghäll.
För att aldrig mer tvivla i mörkret
dansar vi vidare till tonerna av ”Cantique de noel”.
Denna ändlösa hyllning till barnens värld.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 381 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-12-24 04:12



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
" Som en vandrares andäktiga steg / vid pånyttfödelsens bädd av rosor " - så underbart vackert ! Ävenså hela texten !
2022-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP