Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
God Jul


Favorit i repris


God Jul

Tomten sparkar in dörren
och vräker in två ton snö i min lägenhet.
Han rusar sedan vidare in i lägenheten
och smetar risgrynsgröt på alla väggarna
och skriker rakt ut; ”Julen är här för Fan!”

Han trycker in sju julgranar i mitt badrum
och kastar in tio kilo julpynt ovanpå och säger;
” Du grabben!
Räven raskar och det lackar så att säga åt Jul!
Det är faktiskt 4:de advent!”

Därefter rusar tomten svettig ut till släden
som står lite snett parkerad ute på gården.
Och ur släden rycker han med sig
pepparkakor, glögg och marsipan.
Och som en röd viking rusar han högljutt in igen,
iakttagen av en samling förundrade grannar.

Vi schaktar in ytterligare några kubik snö i lägenheten
och bygger gemensamt en igloo på vardagsrumsgolvet,
och tänder en jävla massa ljus.
Vi dricker glögg och smular pepparkakor hela natten.
Vi pratar om allt,
dock mest om Julen och dess mening.

”Det är väl en jävla tur att Julen finns!
annars hade ju jag inte existerat!”
filosoferade tomten i natten.

Efter sista glöggflaskan gick vi ut på gården
och släppte loss renarna,
och sprängde sönder släden i småbitar,
och började genast längta till nästa Jul.




Fri vers (Fri form) av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-24 21:41



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
Skrattar gott...
2022-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP