Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Motstridig

I en märklig motstridighet
fann jag mig själv på gågatan
vandrande av och ann på den frostiga kullerstenen mittemot Lindex

Ganska så nyvaken på juldagsförmiddagen väntade jag på
att min trygga kärlek skulle komma ner från den rökiga lägenheten högst upp med en mössa till mig och pengar till pizza

Gatan var nästintill folktom
Det var tyst
och när jag andades bildade kylan moln runt mig

Jag letade efter dig i hemlighet
och önskade tyst
att jag skulle se dig

Jag undrar om du ser äldre ut
Motstridigt släppte jag tanken
kysste min kärlek, satte på mig mössan
tog hans hand och gick och köpte pizza









Fri vers (Fri form) av Julia Sixten
Läst 79 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-12-26 13:30



Bookmark and Share


  rostspik VIP
Ordvalen Lindex och pizza sätter färg och gör texten mer levande.

2023-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Julia Sixten