Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så "Calaches sjukdom" är inte nödvändigtvis en sjukdom, utan snarare en barometer för lättja.


Calaches

 

 


Legenden säger att Calache drack, sov och åt från morgon till kväll och vägrade lära sig något yrke.
Det hindrade inte Mihalache från att drömma om en välmående framtid för sitt barn, så han föreslog att han i sin tur skulle utnämnas till en viktig man, nämligen en herre, som mutade de pojkar som kunde ha motsatt sig honom. Men eftersom den sista etappen var den osmanska porten kunde Calache inte passera det turkiska filtret.
Naturligtvis fortsatte pojken att göra det han visste bäst: att dricka, äta och sova, som jag nämnde tidigare. Ändå måste vi erkänna att Mihalaches son förblev dock i historien, även om inte som hans far skulle ha gjort. önskade.

Att ha Calaches sjukdom innebär, som du redan har räknat ut, att vara extremt lat.




Fri vers (Prosapoesi) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 56 gånger
Publicerad 2022-12-26 18:03



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Calache verkar ha varit en festlig lirare.
Om det var alkohol han drack kan jag dock icke ställa upp på det.

2022-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP