Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PÅ FEMTITALET

Både mormor och farmor dog
på femtitalet.
Saknadens tjocka låg länge över frukostarna,
där sorgens långmjölk ovilligt 
släppte nysilverskedarna 
på femtitalet.

Barndomen försvann
på femtitalet,
omklädd i skinnjacka, myggjagare
och plagierad brylkrämsfrisyr.
Mormor och farmor bleknade snabbt
på femtitalet.

Den gamla världen dog fort undan
på femtitalet
med kossor och lanthandlare.
Ingen hann sörja särskilt länge
när snabbmaten intogs med plastbestick
framför TV-apparaterna. 

 




Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-29 12:16



Bookmark and Share


  Skrivmaskinsskriverska
Låtom oss duka med vördnad.
2022-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP