Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SVART VÅR

I tjuguhundratjugotre års vår
står orons mörka moln i kö och väntar.
När nyåret på ytterdörren gläntar,
står natten svart och tidens nöd är svår.

Det verkar bli ett ödesdigert år
med lidande och meningslösa strider.
Det liknar andra jämförbara tider
med samma orosmoln som de i går.

Vill vi i dag ta vårt förnuft till fånga
och låta våren värma fredens frö?
En del måhända vill, men inte många

och därför kommer människor att dö.
Vårt samvete är inte vitt som snö.
Vår vår blir svart och skuggorna blir långa.

 

 

 


 
 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-12-30 13:57



Bookmark and Share


    Askanden
hellre svart vår
än svart får
2022-12-30

  Månfare VIP
Svårt för den lilla människan att göra nåt åt världsläget, man får verka i det lilla.
2022-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP