Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älska som om dagen var den sista

Ett undantryckt bakgrundsbrus
ett abrupt hack i sidan
Bländad in i märgen
oförmögen att undgå
Rusade in i elden, rakt in i skogen
som en skenande fackla, vars gnista
lyste upp den lilla ledsyn som hållt kursen
så länge, fast avtagsvägen saknat skylt
Styrt efter linjen, nöjt mig med handflator
som greppat vägen
Rusade in i elden, rakt in i skogen
när ljuset höjde blicken
Omringad av eldhärjat kaos
Levande

Med svedd hud undkommen
för att inse att skogen var ett träd
och elden mitt hjärta
Två kliv bort från leran
fanns ett land, stannade i hamnen
Inväntandes
Lyssnade till den vackraste bakgrundsmusik
Sågade upp bröstkorgen
gav av mitt blod
tog emot näring
Höll mina händer om den flämtande lågan
Gav vinden ryggen, lekandes med mitt hår
Lågan syddes in i mitt bröst
Med en kyss blåste du så ut den




Fri vers av Emmeline
Läst 107 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-12-29 18:53



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Extatiskt- och vackert, just därför...
2023-01-21

  Miley Cyrus Simp I
"för att inse att skogen var ett träd
och elden mitt hjärta"

väldigt vackert <3

man kan se varje rad nästan ur flera perspektiv. det är stor konst det!

det sägs att palmträd har hjärtan. de är i botten på trädet. men alla träd har ett hjärta. och varje träd har en dryad som skyddar de mot ont. om man hugger ner ett träd blir dryad en halvdryad istället. halv brukar betyda demon. alltså som en svartalv istället. de tar inte direkt hamn om människor men de kanske gör det. men att döda träd är ett helgerån :(
2022-12-31

    ej medlem längre
ett mästerverk

så otroligt många bra poeter

på den här sajten

jag blir förbluffad

varenda dag <3
2022-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Emmeline