Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag betonar att jag samlar seriösa resurser för att främja turismen i den rumänska staten.


Främjande av rumänsk romantik,kulinarisk, bergsäventyr.

 

Även om det kan vara en värdefull resurs för Rumänien, besöker utländska turister allt mindre.

Myndigheterna uppskattar att 1,5 miljoner utlänningar anlände 2022, hälften av antalet 2019.
För att hjälpa resebyråerna att ta med mer, meddelar staten att den kommer att reglera en del av utgifterna för utlänningar som tillbringat mer än fyra nätter i följd hos oss.
Turismministeriet hoppas dock kunna förändra situationen och meddelar att man kommer att reglera en del av de utgifter som resebyråerna haft i år med utländska turister.

De får 40 euro för varje utländsk turist som betalat för en vistelse på minst fyra nätter. Dessutom kommer ytterligare 2 euro att beviljas för varje extra natt som spenderas inom samma semester.

Åtgärden är välkommen, säger de inom turismen, men tröskeln för fyra nätter försätter dem i underläge eftersom de flesta utlänningar kommer till Rumänien för korta romantiska helgvistelser.

För att ge dig en uppfattning spenderade 150 utländska turister över 150 000 euro på tre nätter och tre dagar,
hur länge de stannade i det rumänska landet.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-29 20:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP