Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om några timmar vi mot år 2023 vandra


Ring ut det gamla året

Ring ut det gamla ring in det nya året 2023,
öppna varma hjärtat, Gott Nytt År till vännen breve.

Nya året välkomnas i sin tusenåriga glans,
inramat med fest glädje i vacker nattlig nyans.

Tankar hit, tankar dit,
covid, influensa, magsjuka, vilket "jäkla" skit.

Känner längtan till vår friska framtid,
väl rustad, fullt vaccinerad för att klara nästa strid.

Tiden läker näst intill alla sår,
på kinden en glädjetår, kroppen bättre mår.

Ring in det nya året med fredens frihet,
omtanke, kamratskap med vännernas närhet.

Kamratligt vi kramar varandra,
om några timmar vi mot år 2023 vandra.

Ett nytt år udda något annorlunda,
låt oss nu med det goda nyårslöftet året grunda.

Gott Nytt År alla vänner,
med omtanke alla som jag känner.

Ett försök till nyårsdikt
JS Örjan




Bunden vers (Rim) av Örjan Noreheim
Läst 83 gånger
Publicerad 2022-12-31 21:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Örjan Noreheim
Örjan Noreheim