Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKJUTNINGAR

Pyrotekniken gynnar skjutanden av många slag
och inte enbart skjutningar av kriminella.
Nyårsfyrverkerierna  på nyårsaftons dag
skjuts ofta upp med avsikt att med skrämsel smälla.

Man undrar varför fredligt folk kan finna nå´t behag
i skjutningar som liknar dem från icke-snälla
och struntar i bestämmelser, förordningar och lag,
som om de tror att dessa inte börjat gälla?

Raketerna på nyår, som skjuts upp för dig och mig,
borde väl inte längre anses vara viktigt?
Dynamitarder, mördare, förbrytare i krig
de skjuter, spränger och förstör varann på riktigt.

 

 

 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 60 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-01-01 15:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP