Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hög ledare försöker förlåta


Skuggan gråter

Jag finner min egen skugga gråta,
ett lands högste ledare mördandet försöker förlåta.

Jag finner inget svar, mitt inre frågar varför,
ett liv, en människa så dyrbar, samtidigt så skör.

Jag finner mina drömmar förvandlas,
när nu åter vapenvilan ännu en gång förhandlas.

Jag finner mig själv chockad av allt som händer beröra,
snälla låt mig slippa dödsskriken höra.

Jag vill se fredens duvor lyfta mot ett land,
landet blågult med vårt nära känsloband.

Jag vill se fred stå skrivet på alla löpsedlar,
upp till bevis alla höga män som ovänskapen medlar.

Jag vill att alla parter ska förstå,
döda, lemlästa, våldta så här får det inte fortgå.

Jag vill att FN visar med bestämdhet visar sina muskler,
skydda civila, kvinnor, barn, samt med ett vakande öga hålla koll på vad som sker.

JS Örjan




Bunden vers (Rim) av Örjan Noreheim
Läst 90 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-01-01 13:50



Bookmark and Share


    Drömmar i universum
Väldigt berörande med allt hemskt som händer o att man vill mänsklighet ska vila i fred o kärlek
2023-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Örjan Noreheim
Örjan Noreheim