Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN GORDISK KNUT

Ibland är poesi ett aber, kan man tycka,
när orden stelnat till en gordisk knut,
när känslan tjocknat till ett ynkligt tjut
och inga ord kan lämpligt versen smycka.

Att dikta är ju inte alltid lycka.
Man knackar ord men suddar genast ut.
Problemet kvarstår utan ändligt slut
och inget finns till hands som hjälplig krycka.

Ett alexanderhugg kan knuten rycka!
En gordisk knut, den kan man sönderstycka,
en lösning som man jämt bör ha på lut.

Det har man prövat mången gång förut,
Man börjar om och sedan kan man trycka
tangenterna till dikter - utan prut.






Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-01-02 15:12



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Fint om skapande - känsla och tanke.
Gillar särskilt
när känslan tjocknat till ett ynkligt tjut

2023-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP