Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NYA SVERIGE!

 

Nu är gamla Sverige inte längre neutralt

NATO kräver att vi ska bli kanonmat

Ungefär som när vi ger bidrag till EU

då stjäls honungen från vår gamla Nalle Puh

 

Samtidigt gör Kristersson en metafor

som om han använder maratonlopps-skor 

Skryter att "inga löften har brutits”

men i maraton springs det fortare i början än på slutet  

 

Så ”hans sanning" slår en bakåtvolt

än tydligare syns hans fantastiska luftslott

Nu ska man ha ”Is i magen” så lät det inte innan valet

då skulle alla snabbt slippa kvalet

 

Har bensinpriset gått ner

har Kristersson besegrat världsmarknaden 

Många väljare svalde förrätten glatt

tillsammans med elstödet som skulle komma snabbt

 

Och Svantesson fortsätter blåsa sjukvården

fattar gör de som bärs in på båren

Om de inte har massor av pengar förstås

då kan de äta privat lyxmat med extra sås

 

Ja inga löften går i sorti

det är regeringens lögn-filosofi

Fattar ni inte det så är ni korkade så in i tusen

om ni inte har en månadslön på över 70 000

 

För där slog blixten ner

som för majoriteten är ett skattesänknings-fel

Men för minoriteten 

en skänk från ovan så de har än mer råd med exklusiviteten




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-01-02 13:13



Bookmark and Share


  Vindsvala VIP
Vallöftena var till för att få röster. Att man sen skulle hålla löftena var aldrig tänkt, det har vi väl insett efter alla år och svikna förhoppningar.
2023-01-03

    Ohemulen VIP
Bravo!
2023-01-02
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP